Wat mij zo aanspreekt van het IBC traineeship is dat er een hele sterke focus ligt op de ontwikkeling van je talent. Naast de trainingsdagen die je al volgt voor het traineeship, krijg je ook een persoonlijke coach voor je competenties, een inhoudelijke coach voor kennisvraagstukken en doe je intervisies met je traineegroep. Hierdoor leer je niet alleen je collega’s, maar ook jezelf veel beter kennen.

Vanaf dag één (start jan 2018) ben ik direct begonnen aan mijn eerste opdracht bij Rabobank als specialist zakelijk betalingsverkeer, waarbij mijn taak is om te ondersteunen bij de klantmigratie van een oud product naar de nieuwe variant ervan. Een heel breed project met een duidelijk eindpunt, waarin veel uiteenlopende taken liggen en dus ook veel te leren is. Zo ben ik bijvoorbeeld niet alleen bezig met het bedenken, ontwikkelen en monitoren van het migratieproces, maar ook met het verbeteren van het product zelf en de support ervan. Door het uiteenlopende karakter van de functie begin ik zelf ook meer te ontdekken waar mijn krachten liggen en waar ik het meeste energie van krijg.

IBC geeft je de vrijheid om op basis van je leerdoelen en interesses verschillende soorten projecten te doen, waardoor je optimaal kan ondervinden in welke richting je je carrière wilt opbouwen. Er is echter niet alleen aandacht voor het zakelijke. IBC doet er namelijk ook alles aan om je collega’s regelmatig te ontmoeten middels o.a. ‘family days’, ‘kennisdagen’ en teamuitjes, waardoor je je IBC collega’s toch goed leert kennen ondanks dat je niet met elkaar op dezelfde projecten werkt. Kortom, een zeer leuk en leerzaam traject wat ik iedereen zou aanraden!”