Centraal in dit traineeship staat voor mij groei. Door coaching, intervisie en door je collega’s word je uitgenodigd om kritisch naar jezelf te kijken . Op die manier leer je waar je krachten zitten en krijg je de mogelijkheid met je ontwikkelpunten aan de slag te gaan. Daarnaast zorgt de wisseling van de opdrachten en de omgeving waarin je werkt ervoor dat je jezelf constant blijft uitdagen en dat het altijd dynamisch is.

Twee weken na de start van het traineeship in feb 2018 mocht ik beginnen met mijn eerste opdracht op de ICT afdeling bij ENGIE in Bunnik. ENGIE had een nieuwe digitale werkplek ontwikkeld die uitgerold ging worden over alle 6500 ENGIE medewerkers. Ik fungeerde als de tussenpersoon met aan de ene kant de ICT afdeling en aan de andere kant de gebruiker (de ENGIE medewerker) met als doel de technische vernieuwingen op een voor de gebruiker begrijpelijke manier over te brengen. Daarnaast kreeg ik na een aantal maanden de taak om structuur op te gaan zetten in het bestaande projectentraject. Het feit dat ik nog nooit eerder op een ICT afdeling had gewerkt en daar eigenlijk ook vrij weinig over wist, maakte het des te leuker!

Ibc staat voor mij voor ontwikkeling, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. De handvatten worden je geboden, het is aan jou om deze te grijpen en zo het beste uit jezelf en uit je traineeship te halen!