Talent Ontwikkel Programma

Een traineeship voor jonge academici met ambitie

Ontdek waar je krachten liggen en versterk je persoonlijk leiderschap

Het Talent Ontwikkel Programma

In het ibc Talent Ontwikkel Programma helpen wij jonge, ambitieuze mensen het beste uit zichzelf en de start van hun carrière te halen. In dit driejarige programma ontdekken deelnemende Talenten waar hun kracht ligt en ontwikkelen zij hun persoonlijke leiderschap. Dit doen zij door 3 tot 5 opdrachten bij diverse werkgevers te combineren met een opleidingsprogramma in zowel harde als zachte vaardigheden. Op deze manier leren zij zichzelf en de consultancywereld in korte tijd kennen.

De opdrachten
De opdrachten en rollen zijn veelzijdig. In de opdrachten vervullen Talenten bijvoorbeeld de rol van (junior) projectmanager, PMO-er, customer journey expert, Scrum Master, consultant in veranderprojecten of HR adviseur. De opdrachten vinden plaats in één van de drie strategische thema’s van ibc, engaging customers, engaging people en organizing excellence en vaak bij verschillende opdrachtgevers. ING, Vodafone, NS, Friesland Campina, IKEA, DSM, Q-Park… Deze organisaties vormen een greep uit de opdrachtgevers van ibc, bestaand uit voornamelijk multinationals en MKB+. Aan diversiteit geen gebrek!

De opleiding
Naast de opdrachten volgen Talenten met een selecte groep medetalenten intervisie en trainingen waarin persoonlijk leiderschap, (inter)persoonlijke competenties en vaardigheden op het gebied van bedrijf-, proces- en projectmanagement (inclusief certificering) worden ontwikkeld. Talenten leren zo vanuit hun persoonlijk leiderschap optimaal toegevoegde waarde te leveren in opdrachten, op een eigen en mensgerichte manier die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. De opleiding is compleet met persoonlijke coaching en vakinhoudelijke mentoring gedurende het hele programma.

Jaar 3
Waar de eerste twee jaar van het programma het fundament vormen en het Talent de kans geven om te ontdekken waar zijn kracht ligt, is het derde jaar een op maat gesneden jaar van verdere ontwikkeling en specialisering in één van de drie strategische thema’s van ibc. Dit om een succesvolle overstap naar de functie van medior consultant bij ibc te kunnen garanderen. Mocht een Talent in het programma hebben ontdekt dat zijn kracht en interesse buiten de consultancy liggen, dan is een overstap naar één van de opdrachtgevers in een vaste functie als specialist of manager ook mogelijk.

Iets voor jou?

ibc zoekt ambitieuze mensen die de arbeidsmarkt willen bestormen. Talenten die misschien nog niet precies weten hoe ze dit willen doen, maar dit graag in een intensief en divers programma verder willen verkennen. Daarbij is nieuwsgierigheid naar consultancy en de wil om dit vakgebied verder te leren kennen aanwezig. Ook het verder ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het lef om kritisch naar jezelf te kijken zijn natuurlijke behoeften. Eigen verantwoordelijkheid nemen staat in dit alles centraal. Talent alleen is niet genoeg. ibc gelooft in learning agility; het potentieel om veel en snel te leren in nieuwe situaties. Dit maakt wat ibc betreft het verschil tussen talentvol zijn en succesvol worden en blijven.

Hier horen 5 competenties of krachten bij:

  • Denkkracht: het vermogen situaties en problemen snel te analyseren
  • Communicatiekracht: de kracht om helder te communiceren, te overtuigen en te luisteren
  • Sociale kracht: het vermogen mensen te verbinden, samenwerking zoeken en sociaal sensitief
  • Daadkracht: resultaatgericht, energiek en initiatief nemend
  • Ontwikkelkracht: onafhankelijk, ambitieus en continu opzoek naar (zelf)ontplooiing

Verder voldoen Talenten aan de volgende (harde) eisen:

  • Een afgeronde WO-master;
  • maximaal 2 jaar werkervaring;
  • nevenactiviteiten waaruit ambitie en een continue ontwikkelbehoefte blijken.

Solliciteren

Gezien de vele instroommomenten per jaar, werven we het hele jaar door en zijn er verschillende startdata in het jaar. Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan willen we je graag uitnodigen te solliciteren! Stuur via het onderstaande formulier jouw motivatiebrief en CV, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

De procedure
Indien je door de CV-selectie komt, nodigen we je graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek. Wanneer we beiden vinden dat dit goed verloopt, word je uitgenodigd voor het maken van een persoonlijkheids- en intelligentietest. Als je deze testen goed maakt, nodigen we je uit voor één van onze assesssmentdagen die 4 tot 6 keer per jaar plaatsvinden. Bij het succesvol doorlopen van deze dag nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek waarbij we samen zullen kijken naar een gewenste instroomdatum.

Gegevens

  • Mogelijkheid toevoegen extra bijlagen

 

Verificatie

Ervaringen van Talenten die je voorgingen

Jasper Claassens

Ik ben in 2016 gestart met het Talent Ontwikkel Programma bij IBC. Dit traineeship sprak me heel erg aan omdat je de kans krijgt om je persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen tijdens trainingen en coaching sessies. Verder krijg je de kans om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen, zodat je kan ontdekken wat bij je past.

Lees zijn ervaring

Danique Nagtegaal

In 2016 ben ik begonnen aan het Talent Ontwikkel Programma van IBC. Dit programma stond voor mij in het teken van mezelf écht leren kennen en persoonlijke & professionele ontwikkeling. Tijdens coaching, intervisie en trainingen wordt er een spiegel voorgehouden en heb ik geleerd waar mijn krachten zitten en wat mij drijft. Deze dynamiek tussen coaching, training, intervisie en opdrachten vind ik ontzettend waardevol!

Lees haar ervaring

Eline Euwe

Dat je via dit traineeship een kijkje kan nemen in de keukens van verschillende organisaties is een understatement. Vanuit mijn achtergrond in de organisatiepsychologie heb ik het project gekregen om een nieuw beoordelingsproces te ontwikkelen voor alle medewerkers van ibc. Parallel aan dat project stelden we een nieuwe social media strategie op, met als doel om zowel de interne als externe communicatie te verbeteren. Kreeg ik opeens een vlog binnen van mijn manager! Heel leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is bij ibc om voortdurend te veranderen, versterken en ontwikkelen.

Lees haar ervaring