Talent Ontwikkel Programma

Een traineeship voor jonge academici met ambitie

Ontdek waar je krachten liggen en versterk je persoonlijk leiderschap

Het Talent Ontwikkel Programma

In het ibc Talent Ontwikkel Programma helpen wij jonge, ambitieuze mensen het beste uit zichzelf en de start van hun carrière te halen. In dit driejarige programma ontdekken deelnemende Talenten waar hun kracht ligt en ontwikkelen zij hun persoonlijke leiderschap. Dit doen zij door 3 tot 5 opdrachten bij diverse werkgevers te combineren met een opleidingsprogramma in zowel harde als zachte vaardigheden. Op deze manier leren zij zichzelf en de consultancywereld in korte tijd kennen.

De opdrachten
De opdrachten en rollen zijn veelzijdig. In de opdrachten vervullen Talenten bijvoorbeeld de rol van (junior) projectmanager, PMO-er, customer journey expert, Scrum Master, consultant in veranderprojecten of HR adviseur. De opdrachten vinden plaats in één van de drie strategische thema’s van ibc, engaging customers, engaging people en organizing excellence en vaak bij verschillende opdrachtgevers. ING, Vodafone, NS, Friesland Campina, IKEA, DSM, Q-Park… Deze organisaties vormen een greep uit de opdrachtgevers van ibc, bestaand uit voornamelijk multinationals en MKB+. Aan diversiteit geen gebrek!

De opleiding
Naast de opdrachten volgen Talenten met een selecte groep medetalenten intervisie en trainingen waarin persoonlijk leiderschap, (inter)persoonlijke competenties en vaardigheden op het gebied van bedrijf-, proces- en projectmanagement (inclusief certificering) worden ontwikkeld. Talenten leren zo vanuit hun persoonlijk leiderschap optimaal toegevoegde waarde te leveren in opdrachten, op een eigen en mensgerichte manier die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. De opleiding is compleet met persoonlijke coaching en vakinhoudelijke mentoring gedurende het hele programma.

Jaar 3
Waar de eerste twee jaar van het programma het fundament vormen en het Talent de kans geven om te ontdekken waar zijn kracht ligt, is het derde jaar een op maat gesneden jaar van verdere ontwikkeling en specialisering in één van de drie strategische thema’s van ibc. Dit om een succesvolle overstap naar de functie van medior consultant bij ibc te kunnen garanderen. Mocht een Talent in het programma hebben ontdekt dat zijn kracht en interesse buiten de consultancy liggen, dan is een overstap naar één van de opdrachtgevers in een vaste functie als specialist of manager ook mogelijk.

Iets voor jou?

ibc zoekt ambitieuze mensen die de arbeidsmarkt willen bestormen. Talenten die misschien nog niet precies weten hoe ze dit willen doen, maar dit graag in een intensief en divers programma verder willen verkennen. Daarbij is nieuwsgierigheid naar consultancy en de wil om dit vakgebied verder te leren kennen aanwezig. Ook het verder ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het lef om kritisch naar jezelf te kijken zijn natuurlijke behoeften. Eigen verantwoordelijkheid nemen staat in dit alles centraal. Talent alleen is niet genoeg. ibc gelooft in learning agility; het potentieel om veel en snel te leren in nieuwe situaties. Dit maakt wat ibc betreft het verschil tussen talentvol zijn en succesvol worden en blijven.

Hier horen 5 competenties of krachten bij:

  • Denkkracht: het vermogen situaties en problemen snel te analyseren
  • Communicatiekracht: de kracht om helder te communiceren, te overtuigen en te luisteren
  • Sociale kracht: het vermogen mensen te verbinden, samenwerking zoeken en sociaal sensitief
  • Daadkracht: resultaatgericht, energiek en initiatief nemend
  • Ontwikkelkracht: onafhankelijk, ambitieus en continu opzoek naar (zelf)ontplooiing

Verder voldoen Talenten aan de volgende (harde) eisen:

  • Een afgeronde WO-master;
  • maximaal 2 jaar werkervaring;
  • nevenactiviteiten waaruit ambitie en een continue ontwikkelbehoefte blijken.

Solliciteren

Er zijn meerdere instroommomenten, wij werven we het hele jaar door, er zijn verschillende startdata in het jaar. Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan willen we je graag uitnodigen te solliciteren! Enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV en een korte motivatie naar Rob Vermeulen, officemanagement@ibc.nl, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

De procedure
Indien je door de CV-selectie komt, nodigen we je graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek. Wanneer we beiden vinden dat dit goed verloopt, word je uitgenodigd voor vervolggesprekken met managing partners en/of collega consultants en eventueel voor het maken van een persoonlijkheids- en intelligentietest. Bij het succesvol doorlopen van de gesprekken en eventueel testen nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek, waarbij we samen zullen kijken naar een gewenste instroomdatum. Vanaf deze datum start je met jouw project en start je ook met jouw persoonlijke coaching, de officiële kick-off van het Talenten Ontwikkelprogramma begint met een Ontwikkel-assessment dag.

Ervaringen van Talenten die je voorgingen

Laurens Jongen

Wat mij zo aanspreekt van het IBC traineeship is dat er een hele sterke focus ligt op de ontwikkeling van je talent. Naast de trainingsdagen die je al volgt voor het traineeship, krijg je ook een persoonlijke coach voor je competenties, een inhoudelijke coach voor kennisvraagstukken en doe je intervisies met je traineegroep. Hierdoor leer je niet alleen je collega’s, maar ook jezelf veel beter kennen.

Lees zijn ervaring

Niek van Hagen

In 2017 ben ik gestart met het trainee-programma van ibc. Het consultancy vak biedt mijns inziens een unieke mogelijkheid om voor verschillende (grote) bedrijven en organisatie te werken, binnen een relatief kort tijdsbestek. Als consultant kom je met veel mensen in aanraking, op verschillende niveaus in de organisatie. Verschillende opdrachten/projecten maken het daarnaast een veelzijdig en uitdagend beroep.

Lees zijn ervaring

Lynn van Berkel

Centraal in dit traineeship staat voor mij groei. Door coaching, intervisie en door je collega’s word je uitgenodigd om kritisch naar jezelf te kijken . Op die manier leer je waar je krachten zitten en krijg je de mogelijkheid met je ontwikkelpunten aan de slag te gaan. Daarnaast zorgt de wisseling van de opdrachten en de omgeving waarin je werkt ervoor dat je jezelf constant blijft uitdagen en dat het altijd dynamisch is.

Lees haar ervaring