Talent Ontwikkel Programma

Een traineeship voor jonge academici met ambitie

Ontdek waar je krachten liggen en versterk je persoonlijk leiderschap

Het Talent Ontwikkel Programma

In het ibc Talent Ontwikkel Programma helpen wij jonge, ambitieuze mensen het beste uit zichzelf en de start van hun carrière te halen. In dit driejarige programma ontdekken deelnemende Talenten waar hun kracht ligt en ontwikkelen zij hun persoonlijke leiderschap. Dit doen zij door 3 tot 5 opdrachten bij diverse werkgevers te combineren met een opleidingsprogramma in zowel harde als zachte vaardigheden. Op deze manier leren zij zichzelf en de consultancywereld in korte tijd kennen.

De opdrachten
De opdrachten en rollen zijn veelzijdig. In de opdrachten vervullen Talenten bijvoorbeeld de rol van (junior) projectmanager, PMO-er, customer journey expert, Scrum Master, consultant in veranderprojecten of HR adviseur. De opdrachten vinden plaats in één van de drie strategische thema’s van ibc, engaging customers, engaging people en organizing excellence en vaak bij verschillende opdrachtgevers. ING, Vodafone, NS, Friesland Campina, IKEA, DSM, Q-Park… Deze organisaties vormen een greep uit de opdrachtgevers van ibc, bestaand uit voornamelijk multinationals en MKB+. Aan diversiteit geen gebrek!

De opleiding
Naast de opdrachten volgen Talenten met een selecte groep medetalenten intervisie en trainingen waarin persoonlijk leiderschap, (inter)persoonlijke competenties en vaardigheden op het gebied van bedrijf-, proces- en projectmanagement (inclusief certificering) worden ontwikkeld. Talenten leren zo vanuit hun persoonlijk leiderschap optimaal toegevoegde waarde te leveren in opdrachten, op een eigen en mensgerichte manier die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. De opleiding is compleet met persoonlijke coaching en vakinhoudelijke mentoring gedurende het hele programma.

Jaar 3
Waar de eerste twee jaar van het programma het fundament vormen en het Talent de kans geven om te ontdekken waar zijn kracht ligt, is het derde jaar een op maat gesneden jaar van verdere ontwikkeling en specialisering in één van de drie strategische thema’s van ibc. Dit om een succesvolle overstap naar de functie van medior consultant bij ibc te kunnen garanderen. Mocht een Talent in het programma hebben ontdekt dat zijn kracht en interesse buiten de consultancy liggen, dan is een overstap naar één van de opdrachtgevers in een vaste functie als specialist of manager ook mogelijk.

Iets voor jou?

ibc zoekt ambitieuze mensen die de arbeidsmarkt willen bestormen. Talenten die misschien nog niet precies weten hoe ze dit willen doen, maar dit graag in een intensief en divers programma verder willen verkennen. Daarbij is nieuwsgierigheid naar consultancy en de wil om dit vakgebied verder te leren kennen aanwezig. Ook het verder ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het lef om kritisch naar jezelf te kijken zijn natuurlijke behoeften. Eigen verantwoordelijkheid nemen staat in dit alles centraal. Talent alleen is niet genoeg. ibc gelooft in learning agility; het potentieel om veel en snel te leren in nieuwe situaties. Dit maakt wat ibc betreft het verschil tussen talentvol zijn en succesvol worden en blijven.

Hier horen 5 competenties of krachten bij:

 • Denkkracht: het vermogen situaties en problemen snel te analyseren
 • Communicatiekracht: de kracht om helder te communiceren, te overtuigen en te luisteren
 • Sociale kracht: het vermogen mensen te verbinden, samenwerking zoeken en sociaal sensitief
 • Daadkracht: resultaatgericht, energiek en initiatief nemend
 • Ontwikkelkracht: onafhankelijk, ambitieus en continu opzoek naar (zelf)ontplooiing

Verder voldoen Talenten aan de volgende (harde) eisen:

 • Een afgeronde WO-master;
 • maximaal 2 jaar werkervaring;
 • nevenactiviteiten waaruit ambitie en een continue ontwikkelbehoefte blijken.

Solliciteren

Gezien de vele instroommomenten per jaar, werven we het hele jaar door en zijn er verschillende startdata in het jaar. Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan willen we je graag uitnodigen te solliciteren! Enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV en een korte motivatie naar Rob Vermeulen, officemanagement@ibc.nl, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

De procedure
Indien je door de CV-selectie komt, nodigen we je graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek. Wanneer we beiden vinden dat dit goed verloopt, word je uitgenodigd voor het maken van een persoonlijkheids- en intelligentietest. Als je deze testen goed maakt, nodigen we je uit voor één van onze assesssmentdagen die 4 tot 6 keer per jaar plaatsvinden. Bij het succesvol doorlopen van deze dag nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek waarbij we samen zullen kijken naar een gewenste instroomdatum.

Vacature HR Medior Consultant

HR Medior Consultant

HR Medior Consultant – Inspiring People

Als HR Medior Consultant van ibc word je op interim- of projectbasis geplaatst op afwisselende en uitdagende projecten bij onze opdrachtgevers. Veel voorkomende HR vraagstukken omvatten het begeleiden van HR organisaties in hun transformatie naar strategisch business partner, het analyseren en (her)inrichten van HR processen met als doel resultaatverbetering of het opzetten en leiden van een internationaal talentenprogramma om een nieuwe generatie managers klaar te stomen.

Je bent werkzaam voor een internationaal opererend management advies- en interim managementbureau. ibc biedt haar opdrachtgevers op een geheel eigen, succesvolle wijze ondersteuning in het traject van de ontwikkeling van een strategie tot en met uitvoering hiervan door middel van een integrale benadering. Samen succesvol ondernemen! Bovendien zijn wij overtuigd dat je met een creatieve, open mind verder komt dan met vuistdikke rapporten. En dus zijn wij een club van weinig woorden. Handen uit de mouwen past ons beter!

 

Wat vragen we van jou?

ibc is op zoek naar consultants die voldoen aan onderstaande eisen:

 • 3 tot 5 jaar HR werkervaring in nationaal of internationale organisaties bij voorkeur actief in de zakelijke dienstverlening, het bank- en verzekeringswezen of de productie- en procesindustrie
 • Projectmanagement kent voor jou geen geheimen
 • Afgeronde universitaire opleiding en je bezit bij voorkeur een Prince II certificering
 • Je bent ambitieus én mensgericht en je bezit uitstekende communicatieve eigenschappen
 • Een proactieve houding en zelfstartend vermogen zijn bij jou vanzelfsprekende competenties evenals het vermogen om je eigen netwerk uit te bouwen

 

Wij bieden jou
Een inspirerende en bruisende werkomgeving waar alle vrijheid voor persoonlijke ontplooiing wordt geboden met uitdagende opdrachten bij diverse (inter-)nationale opdrachtgevers. Je werkt samen met ambitieuze, hoogopgeleide management professionals in een informele sfeer waar veel ruimte is voor eigen initiatief en nieuwe ideeën. Bij deze uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden, een mobiliteitsregeling en een management development programma op maat, waarbij jij sterke richting geeft aan je eigen ontwikkeling zowel functie gerelateerd als op het vlak van leiderschapskwaliteiten.

 

Solliciteren
Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan willen we je graag uitnodigen te solliciteren! Enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV en een korte motivatie naar het Officemanagement van ibcofficemanagement@ibc.nl, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Ervaringen van Talenten die je voorgingen

Laurens Jongen

Wat mij zo aanspreekt van het IBC traineeship is dat er een hele sterke focus ligt op de ontwikkeling van je talent. Naast de trainingsdagen die je al volgt voor het traineeship, krijg je ook een persoonlijke coach voor je competenties, een inhoudelijke coach voor kennisvraagstukken en doe je intervisies met je traineegroep. Hierdoor leer je niet alleen je collega’s, maar ook jezelf veel beter kennen.

Lees zijn ervaring

Niek van Hagen

In 2017 ben ik gestart met het trainee-programma van ibc. Het consultancy vak biedt mijns inziens een unieke mogelijkheid om voor verschillende (grote) bedrijven en organisatie te werken, binnen een relatief kort tijdsbestek. Als consultant kom je met veel mensen in aanraking, op verschillende niveaus in de organisatie. Verschillende opdrachten/projecten maken het daarnaast een veelzijdig en uitdagend beroep.

Lees zijn ervaring

Lynn van Berkel

Centraal in dit traineeship staat voor mij groei. Door coaching, intervisie en door je collega’s word je uitgenodigd om kritisch naar jezelf te kijken . Op die manier leer je waar je krachten zitten en krijg je de mogelijkheid met je ontwikkelpunten aan de slag te gaan. Daarnaast zorgt de wisseling van de opdrachten en de omgeving waarin je werkt ervoor dat je jezelf constant blijft uitdagen en dat het altijd dynamisch is.

Lees haar ervaring